מולינו (טחנת קמח) AGUGIARO נוסדה בשנת 1831 ע"י משפחת אגוגיארו משפחת אצולה ונציאנית שגילתה את הקסם שבגרגר החיטה אהבתם לקמח שהינו חומר גלם אומנותי כמעט.. הולידה את טחנת הקמח הראשונה באיטליה כשהמיקוד היה בהכנת תערובות לפיצה, פוקצ'ות ולחם, בשנת 1874 הקימה משפחת FIGNA את טחנת הקמח שלה שהמיקדו שלה היה קמח לפסטה, לעוגות ומאפה.. עברו השנים עד לאחוד של שתי המשפחות עם כל כך הרבה כח נסיון ואהבה נולדה טחנת קמח הגדולה באיטליה AGUGIARO &FIGNA הרעיון היה להפיק קמח באיכויות גבוהות ביותר לכל המגזרים. | ![]() |
עם נסיון פורה של למעלה מ- 150 שנה הקימו את המותג המוביל בתחום הקמח המקצועי stagioni 5 (עונות 5) אשר הפך למותג הנדרש ביותר ע"י השפיים באיטליה ובעולם כולו!! עם תערובות מקצועיות לתחום הפיצריות אשר מכילות תערובות של קמחים מהאיכויות הגבוהות ביותר היוצרות פיצות קריספיות ופריכות ונעימות לעיכול..
עם השנים ביססו את מעמדם במתן פתרונות לתחום העשייה לפיצריות, בתי מאפה, יצרני פסטה, ועוד.. הם ייצרו תערובות של דגניים אשר מתאימים מאוד לעבודה עם מייטב הטכנולוגיה, תערובות מתמחות של פיצות כמו פיצה נפוליטנה (מעט עבה), פיצה רומא (דקה ופריכה) פיצה טלייה (פיצה מלבנית במגשים)תערובת נון סולו (תערובות לשמירה במקרר עד 10 ימים!!) קמחים מחיטה מלאה, קמחים ללחמים פוקצ'ות ודברי מאפה, שמרים, קמח דורום, קמח לפסטה טרייה, משפרי אפיה שונים וכן חדשנות – קמחים לפיצה ללא גלוטן!!!
קמח 00 מניטובה – חום
מניטובה זהו זן של חיטה שגדל בעיקר בצפון אמריקה והינו בעל אחוז חלבון גבוהה במיוחד שנובע מהשקיה טבעית של מי גשם ומי הפשרת שלגים המניטובה מיועד לשימוש כקמח מחזק וכתוספת לקמח אחר עבודה רק עם קמח מניטובה הינה יקרה ומסובך לכן מבחינה מקצועית מומלץ לערבבו עם קמח זול יותר ובכך לשפר את הקמח הזול.
קמח 00 אורו – אדום
אורו נחשב לקמח האיכותי ביותר להכנת פיצה ופוקצ'ה. האורו הינה תערובת מושלמת ומאוזנת של קמח בעל יכולת ספיגה גבוהה מאוד של מים וניתן לערבבו עם עד 80% מים!! בכדי להפיק את המקסימום מקמח זה יש להכין את הבצק ולהניח אותו במקרר למשך 4 ימים לפחות לפני השימוש.
קמח 00 סופריור – כחול
הסופריור דומה מאוד לאורו אבל מעט חלש יותר באחוז החלבון שלו, בעל יכולת ספיגה של עד 75% מים ומתאים מאוד לבצק שיושב יומיים במקרר לפני השימוש.
קמח 00 – ירוק
קמח זה הוא תערובת לפיצה אשר מיועדת לשימוש ישיר דהיינו בצק טרי לשימוש באותו יום או לחילופין בצק שנח 24 שעות במקרר לפני השימוש. קמח זה מתאים מאוד לאופי העבודה של מסעדות ופיצריות בישראל וכמו כן בעל מחיר מפתה במיוחד לבעלי עסקים.
קמח פיצה רומא
קמח פיצה רומא הינה תערובת מוכנה להכנת פיצה בסגנון רומא דקה ופריכה. ניתן לעבוד עם התערובת בשימוש ישיר או לחילופין אחרי מנוחה של 24 שעות. הבצק שמתקבל הינו פריך ובעל טעם מיוחד.
קמח פיצה נאפוליטנה
תערובת להכנת פיצה נאפוליטנה הפיצה המסורתית של נאפולי!! הפיצה תהיה מעט יותר עבה ובעלת מרקם שמזכיר מעט לחם.. ניתן לעבוד עם הבצק בצורה ישירה או לאחר מנוחה של 24 שעות
קמח פסטה פרסקה
תערובת איכותית מאוד להכנת פסטה טרייה . התוצאה שתתקבל מקמח זה תהיה מאוד איכותית ולא תשתווה לשום קמח מקומי!!! פסטה נעימה ביותר לעבודה.
קמח 00 אזורי
קמח לבן בסיס למגוון רב של שימוש לחם הבית, עוגות בחושות, ובצקים שונים.
קמח דורום
דורום הוא סוג של חיטה בעלת אחוז חלבון גבוהה בגוון צהוב בהיר וכך גם צבע הקמח. הדורום משמש בעיקר להכנת פסטה טרייה אבל מתאים להוספה בהכנת בצק לפיצה ופוקצ'ה, הוספה של מעט קמח דורום לבצק תגרום לבצק להיות פריך במיוחד.
שמרים אינסטנט
שמרים פעילים בדיוק כמו שמרים טריים אבל מאחר ואין בהם נוזלים עוצמתם חזקה פי שלושהמשמרים טריים
קמח אינטגרל (קמח חיטה מלאה)
קמח מלא שנטחן בשיטה מיוחדת בנפרד והסובין בנפרד ולאחר מכן עורבבו שניהם ביחד, קמח מלא מאוד איכותי ברמה גבוהה יותר מקמח מלא מקומי.